Ølutstilling i spritmuseum


En ny utstilling i Stockholms Spritmuseum, http://spritmuseum.se, kan være verdt en tur for ølelskere. Det er i seg selv ganske utrolig at et land som Sverige faktisk har et eget spritmuseum! Det eneste vi har i Norge er Christian Ringnes´ småflaskemuseum, så dette er noe vi kan misunne våre naboer. Det virker også å være et riktig så bra museum å bruke tid på. 
Men altså, en ølutstilling, designet av Form Us With Love ( http://www.formuswithlove.se)- som feirer vitenskapen og kunsten ved å brygge øl! 
Man presenteres for øllets tusenårige historie frem til dagens mangfold av håndverksbryggerier. En får treffe bryggere, lære om bryggeprossessen, smake på maltsorter og få tps om matkombinasjon.
Utstillingen er bygd opp rundt tre deler. Første er det en ølvegg- The wall of beer-  der du kan se det brede spekteret av fargenyanser på øl. Øl i klare glassflasker er baklyst så du tydelig kan se fargenyansen fra helt lyst til mørkt. Det er så en historisk del  med podier som forteller hver sin del av historien. Siste del er hvor du lærer om ølbrygging. Alt er kledd med hvite fliser som gir det et ganske industrielt preg- noe som er meningen Det er samme type fliser mange bryggerier bruker som tåler å søles på og eltter å holde rene. Dette er en utstilling som skal brukes aktiv, der det tilbys ølsmaking og brygging av egne øltyper. Den skal stå ut året, og kan være smart å besøke i løpet av sommeren da de også åpner en terrasse mot sjøsiden med servering. Det er egen reaturant som har et stort utvalg av øltyper fra svenske håndbryggerier så det er absolutt et museum en kan tilbringe mye tid på.